ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
ΥΛΙΚA:ΣΤΕΡΕΑ: 600 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. μαγιά
λίγο αλάτι
1 βανίλια
ΥΓΡΑ : 150 γρ.βούτυρο μαλακό
150 γρ.γάλα χλιαρό
2 μεγάλα αυγά
1 μικρό βάζο μερέντα
λίγο γάλα και λίγη ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.Σε
ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα.Βγάζουμε το γάλα από τη φωτιά και
ρίχνουμε το βούτηρο μέσα στο γάλα και μετά τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ζυμώνουμε για δέκα λεπτά. Θα γίνει μια λεία και
εύπλαστη ζύμη.Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα να φουσκώσει.Κόβουμε
την ζύμη σε 4 όμοια κομμάτια και ανοίγουμε 4 όμοιους δίσκους.Βάζουμε μια
λαδόκολλα και τοποθετούμε την πρώτη ζύμη βάζουμε μπόλικη μερέντα και κάνουμε
το ίδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης. ΠΡΟΣΟΧΗ στο τελευταίο κομμάτι δε βά-
ζουμε μερέντα.Στο κέντρο της ζύμης βάζουμε ένα ποτήρι και στην συνέχεια κοβουμε
σαν πίτσα σε 16 όμοια κομμάτια.Πιάνοντας ανα 2 κομμάτια και γυρίζοντας προς τα έξω
σχηματίζουμε δίχρωμα κυμματα ζύμης.
Αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 180 για 30-40 λεπτά.Όπως είναι ζεστό πασπαλίζουμε
με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
ΥΛΙΚA:ΣΤΕΡΕΑ: 600 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. μαγιά
λίγο αλάτι
1 βανίλια
ΥΓΡΑ : 150 γρ.βούτυρο μαλακό
150 γρ.γάλα χλιαρό
2 μεγάλα αυγά
1 μικρό βάζο μερέντα
λίγο γάλα και λίγη ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.Σε
ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα.Βγάζουμε το γάλα από τη φωτιά και
ρίχνουμε το βούτηρο μέσα στο γάλα και μετά τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ζυμώνουμε για δέκα λεπτά. Θα γίνει μια λεία και
εύπλαστη ζύμη.Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα να φουσκώσει.Κόβουμε
την ζύμη σε 4 όμοια κομμάτια και ανοίγουμε 4 όμοιους δίσκους.Βάζουμε μια
λαδόκολλα και τοποθετούμε την πρώτη ζύμη βάζουμε μπόλικη μερέντα και κάνουμε
το ίδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης. ΠΡΟΣΟΧΗ στο τελευταίο κομμάτι δε βά-
ζουμε μερέντα.Στο κέντρο της ζύμης βάζουμε ένα ποτήρι και στην συνέχεια κοβουμε
σαν πίτσα σε 16 όμοια κομμάτια.Πιάνοντας ανα 2 κομμάτια και γυρίζοντας προς τα έξω
σχηματίζουμε δίχρωμα κυμματα ζύμης.
Αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 180 για 30-40 λεπτά.Όπως είναι ζεστό πασπαλίζουμε
με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου